14.5 C
Medemblik
9 juli 2020 07:15
Medemblik Actueel.

TSN Thuiszorg draait salarisverlaging 4300 huishoudelijke hulpen terug

Medemblik – TSN Thuiszorg laat weten de salarissen aan alle medewerkers in het bedrijfsonderdeel dat Hulp bij de Huishouding levert ook in januari te kunnen uitbetalen. Daarnaast zal de thuiszorgorganisatie ook de salarisverlaging van 4.300 medewerkers met terugwerkende kracht terugdraaien, die in november vorig jaar door de rechter is verboden. Dat betekent dat het hoger beroep dat is ingesteld zal worden ingetrokken. “Wij zijn verheugd dat veel gemeenten gehoor hebben gegeven aan onze oproep om hun facturen versneld te betalen. Zo hebben we voldoende financiële middelen kunnen opbouwen om salarissen te betalen en de eerdere salarisverlaging te corrigeren. Dat doet recht aan de inzet en betrokkenheid van onze medewerkers, ook in deze onzekere tijden, aldus bewindvoerders Van der Hel en Daniels”

Beiden laten weten momenteel in gesprek te zijn met diverse partijen om te zoeken naar een duurzame oplossing voor medewerkers en cliënten van TSN Thuiszorg. Gedurende dat proces staat de continuïteit van de dienstverlening voorop. “Onze focus blijft liggen op behoud van werkgelegenheid van ruim 10.000 mensen en de zorg aan ruim 40.000 cliënten”, zo stellen de bewindvoerders.

Nog niets definitief
“Momenteel doen er veel verhalen in de pers de ronde dat een overname van bedrijfsactiviteiten rond is. Dat is niet het geval. Wij benadrukken dat wij nog volop in gesprek zijn met verschillende partijen waaronder gemeenten, de VNG, het ministerie van VWS en mogelijke overnamepartners. Niets is nog definitief. Wij zetten ons volledig in om een duurzame oplossing te vinden voor medewerkers en cliënten van TSN Thuiszorg.Wij kiezen er niet voor halverwege dat proces daarover al naar buiten treden. Een broedende kip moet je immers niet storen”, aldus bewindvoerders Van der Hel en Daniels. “Wij gaan verder met de gesprekken en hopen snel duidelijkheid te kunnen bieden aan medewerkers en cliënten.”

“De medewerkers van TSN Thuiszorg verdienen een grote pluim. Ondanks deze moeilijke en onzekere situatie, verzetten zij fantastisch werk. Ze blijven doorgaan met het leveren van goede kwaliteit van zorg aan onze cliënten, daar hebben wij enorm veel waardering voor”, aldus beide bewindvoerders.

Het bedrijfsonderdeel van TSN dat Hulp bij de Huishouding levert, verkeert sinds 30 november 2015 in staat van surseance van betaling. De andere bedrijfsonderdelen, TSN Verzorging & Verpleging BV, TSN Begeleiding BV, TSN Woonzorg BV en TSN Zorgcentrale BV, worden niet door deze surseance getroffen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?