DEEN Medemblik: kom alleen, want anders dupeer je andere klanten

MEDEMBLIK – Je ziet het meer en meer, en niet alleen bij DEEN maar ook bij de andere supermarkten, echtparen die elk met een karretje de supermarkt binnengaan en zo de regels aan de laars lappen en anderen duperen.

Maar ook de 1.5 meter afstandsregel wordt meer en meer geschonden door klanten van de supermarkten, of houden zich niet aan de éénrichtingsverkeersregel zoals bij de Jumbo in Zwaagdijk is ingesteld. Ook zie je meer en meer dat klanten van supermarkten even gezellig in de supermarkt staan bij te kletsen en zo de overige klanten geen kans geven om er langs te lopen vanwege de 1.5 meter afstandsregel.

Geertje Meijer, woordvoerder van DEEN Supermarkten zegt in een reactie: ‘DEEN Medemblik neemt het deurbeleid zeker heel serieus. Niet voor niets is voor deze winkel een beveiliger ingehuurd die het deurbeleid controleert. Deze beveiliger is iedere dag aanwezig. Het aantal klanten wordt geteld door middel van het aantal beschikbare winkelkarren. Beleid is dat onze klanten alleen boodschappen doen, uitzonderingen daargelaten.

Jammer dat jullie hebben geconstateerd dat ouders ieder met een eigen karretje naar binnen gaan. Hiermee blijft het aantal klanten in de winkel wel gewaarborgd, maar worden andere klanten gedupeerd omdat die moeten wachten. Helaas is het voor de medewerkers in de winkel natuurlijk niet altijd duidelijk dat dit gebeurt. Daarbij verwachten we, ook voor wat betreft de 1,5 meter afstand, een eigen verantwoordelijkheid van onze klanten.

Maar ook klanten klagen steen en been over andere klanten die de regels aan hun laars lappen, zo vertelde 1 klant ons dat haar karretje brutaal aan de kant werd geschoven en de klant die dat deed gewoon tegen haar aan kwam staan om iets te pakken, en toen zij daar iets van zei en dat ze graag 1.5 m afstand wilde houden kreeg ze te horen dat ze dan maar ergens anders moest gaan winkelen.

Gelukkig houdt het gros van de winkelende mensen zich wel aan de regels, maar zo als zo vaak verziekt een kleine groep het voor de rest van de winkelende mensen.

Reageren via facebook