20.7 C
Medemblik
21 mei 2020 23:19
Medemblik Actueel.

Puur for Kids kerstbomen in de Bibliotheek

WESTFRIESLAND – Alle Westfriese Bibliotheken doen mee aan de actie van de stichting Puur for Kids. Maak kinderen blij met een cadeautje voor Kerst. Het gaat bij deze actie om mooie, lieve, leuke cadeautjes voor kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank West-Friesland. 

Hoe doe je mee?
In de Bibliotheken zijn kaartjes met daarop het geslacht en leeftijd. Als bezoeker kun je een kaartje meenemen en een cadeautje kopen. Leg het ingepakte cadeautje met het kaartje eraan onder de boom voor 18 december. De stichting komt het cadeautje op 19 december ophalen en zorgt dat deze goed terecht komt via de Voedselbank.

De Westfriese Bibliotheken werken graag mee aan deze mooie actie. Dus kom ook langs tijdens de openingsuren van onze Bibliotheken, neem een kaartje mee en maak een kind blij voor Kerst! Meer informatie over de actie op www.puurforkids.nl.

Joris’ Kerstboom in de Bibliotheek

Het tv programma Joris’ Kerstboom laat mensen stilstaan bij een bijzondere levensgebeurtenis en biedt een plek om bijzondere verhalen te delen. Dit jaar staat Joris’ Kerstboom op veel plaatsen in Nederland, waaronder de Bibliotheek Enkhuizen, Hoogkarspel, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. De kerstboom is een ontmoetingsplaats voor mensen die als antwoord op de vraag ‘Voor wie heb jij een kerstgedachte?’ een foto of een briefje in een kerstboom komen hangen. 

Deel je verhaal bij de kerstboom!
Er staat een tafel bij met knutselspullen en koffie en thee. Mensen kunnen aanschuiven om elkaar hun verhaal te vertellen en regelmatig zal een gastvrouw/heer van de Bibliotheek aan tafel plaatsnemen om verhalen aan te horen die je wilt delen. Héél bijzondere verhalen kunnen, nadat toestemming is gevraagd, doorgespeeld worden naar de redactie van het tv programma. Wie weet brengt presentator Joris Linsen jou dan zelf een bezoek. Kom langs, schuif aan en deel jouw kerstgedachte in de Bibliotheek.

Vanaf 26 december kun je de kerstboodschap, foto of bal ophalen. Joris’ kerstboom wordt uitgezonden op 24 december op NPO2.

Openingstijden rond de feestdagen

Tijdens de feestdagen hebben de Bibliotheken aangepaste openingstijden. Kijk voor de meest actuele informatie op www.westfriesebibliotheken.nl

Reageren via facebook