20.7 C
Medemblik
21 mei 2020 23:57
Medemblik Actueel.

Irritante pieptoon Medemblik mogelijk afkomstig van katten- en mollenverjagers.

MEDEMBLIK – Het RUD heeft van 29 maart t/m 1 april onderzoek gedaan naar de pieptoon die door de inwoners van Medemblik en ook in sommige andere kernen van de gemeente Medemblik worden gehoord. Het onderzoek zelf heeft niets opgeleverd maar het RUD vermoed dat de pieptoon afkomstig is van katten- en mollenverjagers die bij sommige mensen in de tuin staan.

Deze apparaten geven een hoge pieptoon af, voor velen niet hoorbaar maar een groep mensen kan deze toon dus wel horen. De pieptoon is tot op een behoorlijke afstand te horen voor katten en mollen en dus ook voor een kleine groep mensen.

Mocht u toch nog vragen/klachten hebben dan kunt u altijd via de website van het RUD

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook