Medemblik Actueel.

De huldiging in Wognum (Foto aangeleverd)
De huldiging in Wognum (Foto aangeleverd)
Algemeen Sport

Cattiva Byd en John Dekker winnen in Wognum

WOGNUM – Cattiva Byd met pikeur John Dekker heeft in Wognum haar favorietenrol waargemaakt. Tijdens de kortebaan over de Kerkstraat was de merrie op snelheid een klasse apart en versloeg in de finale de verrassende debutant El Salvador met Finn Verkaik. Verseau Blue, eveneens debutant, eindigde samen met pikeur Ruud Pools als derde voor Calistokingsdeep (Lindsey Pegram).

Het scenario was voor Cattiva Byd vergelijkbaar met haar vorige starts. Tijdens de eerste omlopen onklopbaar, maar in de finale plotseling niet meer willen draaien. Gelukkig voor pikeur John Dekker en trainer Jan Demmink kostte het de merrie dit keer niet de koers. Nadat ze de eerste finalerit eenvoudig had gewonnen, bleef ze in rit twee staan in het startvak en maakte El Salvador gelijk. In de kamprit was de start van Cattiva Byd weliswaar niet vlekkeloos maar liep ze de opgelopen achterstand eenvoudig dicht. Het betekende de tweede kortebaanzege van Cattiva Byd in haar carrière.

Verrassing

El Salvador was de verrassing van de middag. Vooral de manier waarop hij in de halve finale afrekende met Calistokingsdeep (de tweede favoriet bij de totalisator) was imponerend. Stal De Groningers lijkt met de ruin een mooie aanwinst te hebben.

Ook Stal Cees Hetteling en eigenaar Casper Veldink hebben een goede nieuwe troef. Hun Verseau Blue toonde bijzonder veel snelheid, maar was in de halve finale niet opgewassen tegen Cattiva Byd. In de troostfinale won hij samen met pikeur Ruud Pools van Calistokingsdeep.

Publiek grote winnaar

Het publiek was in Wognum de grote winnaar. Zij kregen naast mooi weer een prachtige koers voorgeschoteld. Bovendien zetten zij bij elkaar 38.291 euro in. Een prachtig nieuw plaatselijk record.

De uiterst spannende finale in Wognum (Foto aangeleverd)
De uiterst spannende finale in Wognum (Foto aangeleverd)

Reageren via facebook