Menu – Kruidige couscous met vers fruit en kip
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 4 kippenbouten
- 1 eetl. kipkruiden
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 theel. komijnzaad
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
- 3 eetl. olijfolie
- 0,5 citroen (schoongeboend, rasp en sap)
- 300 g couscous
- 3 abrikozen (in parten, rijp)
- 2 nectarines (in parten, rijp)
- 1 bos verse koriander (grof gehakt)
- 1 bos platte peterselie (grof gehakt)
- 100 g gerookte amandelen (grof gehakt)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Leg de kippenbouten in een ovenschaal, bestrooi met de kipkruiden, knoflook, komijn en gember. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap en 3 eetlepels water.
- Schep om en dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Braad de kippenbouten midden in de oven in circa 30 minuten medium-gaar.
- Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder het folie van de kip en braad nog 15 minuten.
- Laat 10 minuten afkoelen buiten de oven.
- Schep de couscous los met zout, de rest van de olijfolie, de rest van het citroensap en de citroenrasp.
- Doe het fruit en de kruiden erdoor.
- Trek met een vork het vlees van de kippenbouten en schep door de jus.
- Schep de kip met de jus door of op de couscous en bestrooi met de amandelen.
- Lekker met platbrood en citroen-gemberlimonade.
Reageer