Medemblik Actueel.

Stockfoto politie-database
Stockfoto politie-database
Politie

Politie legt beslag op 2 opgevoerde 25km-auto’s

REGIO – Sinds het ongeval van begin deze maand waarbij een 17-jarige inwoner van Wieringerwaard om het leven kwam is de politie veel strenger gaan controleren op omgebouwde personenauto’s/bestelauto’s die niet sneller kunnen en mogen dan 25km/u.

Met een trekkerrijbewijs mogen jongeren vanaf 16 jaar met deze voertuigen op de openbare weg rijden. Veel landbouwbedrijven hebben van dit soort auto’s en de meesten houden zich ook keurig aan de regels.

Enkel is het onder de jongeren in heel Nederland een hype aan het worden om de aangepaste auto’s weer om te bouwen zodat ze zeker 75 tot 85km/u halen. Dat dit vrij simpel is legde een eigenaar van 1 van deze auto’s uit aan onze verslaggever. “Even uurtje of wat met de versnellingsbak stoeien en hij rijdt een stuk sneller, er rijdt er hier ééntje in de buurt die de 100km/u haalt,” zegt de jongen, maar die van mij haalt de 65km/u, ook mooi.

De jongeren snappen alleen niet dat ze onverzekerd rondrijden omdat de verzekering voor een 25km/u auto is en niet voor ‘normale’ auto, daarom is de kans zeer groot dat de 2 auto’s die nu in beslag zijn genomen maar ook een paar andere voertuigen die al eerder in beslag zijn genomen verbeurd worden verklaard en vernietigd gaan worden.

Reageren via facebook