Jongeren in speedboot varen 3 nesten broedende watervogels stuk op de Groote Vliet Onderdijk

ONDERDIJK – Zaterdagmiddag hebben jongeren in een speedboot bewust 3 nesten van broedende vogels vernield. Een getuige die alles zag gebeuren vertelt aan Medemblik Actueel hoe de 3 jongens in de boot met hoge snelheid telkens vlak langs de 3 broedende vogels vaarden met als doel de vogels weg te jagen. 

Op een gegeven moment, vertelt de getuige, werden de golven veroorzaakt door de speedboot zo hoog dat de 3 nesten overspoeld werden en de eieren in het water belandden.  De man heeft nog geprobeerd de jongeren weg te jagen maar dit mocht niet baten.

De man zal deze week aangifte gaan doen, heeft u dit incident ook zien gebeuren, bel dan met de politie op 0900-8844 of als u liever anoniem blijft via 0800-7000.

Reageren via facebook