Gemeenteraad schiet plan VVD om te stoppen met automatisch aanwijzen woningen aan statushouders af

MEDEMBLIK – Het voorstel van de VVD in Medemblik om de urgentieregeling voor statushouders te schrappen krijgt vanuit heel Nederland goedkeuring. Zo willen Castricum, Beverwijk, Stichtse Vecht en het Westland ook de urgentieregeling voor statushouders gaan schrappen. Maar vanuit de gemeenteraad krijgt de VVD op steun van de BAMM en ChristenUnie na geen steun voor deze plannen.

Waar Silva Visser (ChristenUnie) het voorstel wel populistisch noemde en er op wees dat het grootste probleem de arbeidsmigranten zijn die juist de koop- en huurwoningen bewonen wil zij wel instemmen met dit voorstel.

Fractievoorzitter Mark Raat (VVD)

Mark Raat (VVD) zelf werd overladen met kritiek of zoals hij het zelf verwoorde, “Op een paar procent na is iedereen in Noord-Holland het eens met mijn stelling, de mensen die tegen zijn komen vooral uit de linkse hoek,” wat ook bleek uit een peiling die het Noord-Hollands Dagblad dit jaar heeft gehouden.

De PvdA bij monde van Tom Beuker vind het voorstel vol zitten met haken en ogen en verwacht niet dat statushouders in staat zijn om zelf een woning te zoeken.

Reageren via facebook