VVD maakt zich zorgen over voortgang bouwplannen Abbekerk

|Abbekerk – VVD’er Andrea van Langen stelt schriftelijke vragen aan wethouder Tigges over het dreigende einde van nieuwbouw in Abbekerk. In 2012 is besloten in het dorp te bouwen in ‘het Nieuwe Veld’. Recent is op initiatief van de inwoners ook de locatie Reigersweg onderzocht als bouwlocatie. Vorige week meldde de wethouder dat de provincie de plannen niet meer steunt: beide gebieden zijn inmiddels bestemd als weidevogelgebied. Van Langen: ‘Dit komt als complete verrassing: wij willen van de wethouder weten waarom hij hiervan niet eerder op de hoogte was.’ Geen nieuwbouw in Abbekerk zet een streep door de wens van het dorp jongeren en gezinnen te behouden en aan zich te binden. Dit is van groot belang voor de leefbaarheid in de kern.

Van Langen: ‘Onbegrijpelijk dat deze maatregel door de provincie zomaar wordt ingevoerd. Wat het Nieuwe Veld betreft staat deze locatie al jaren bekend als toekomstige bouwlocatie. Bovendien grenst er aan deze locatie momenteel al nieuwbouw’. De VVD wil van de wethouder ook weten of de mogelijkheid bestaat het weidevogelgebied op een andere plek in Abbekerk te compenseren. Ook wil de fractie een dringend overleg tussen de wethouder en de provincie om samen uit de impasse te komen. Namens de VVD-statenfractie zullen ook vragen worden gesteld aan de verantwoordelijke gedeputeerde.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.