Medemblik Actueel.

Toekomstige huisvesting van arbeidsmigranten op Agriport A7
Politiek

Medemblik maakt inhaalslag met huisvesting arbeidsmigranten

MEDEMBLIK – Waar de gemeente Medemblik jarenlang op de vingers werd getikt door de landelijke overheid om het grote tekort aan opvang voor arbeidsmigranten lijkt deze achterstand nu met grote stappen te worden ingehaald.

Plannen voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten op het WFO-terrein in Zwaagdijk-Oost tot het ombouwen van een grote boerderij bij Wervershoof en daar blijft het niet bij, volgens wethouder Andrea van Langen zit er nog vele meer aan te komen gezien de grote hoeveelheid aanvragen van bedrijven om arbeidsmigranten te huisvesten.

Maar dat het niet zonder slag of stoot gaat bleek wel bij de afgelopen donderdagavond gehouden commissivergadering waar toch de nodige vraagtekens werden gezet bij de inhaalslag die Medemblik maakt. Zo werd er op gewezen dat er nut toch wel heel veel arbeidsmigranten in het kleine dorpje Zwaagdijk-Oost wonen (GemeenteBelangen) tot ‘wat voor ons niet goed genoeg is stoppen we wel arbeidsmigranten in’ (PW2010) .

Als alle aanvragen goedgekeurd gaan worden dan komt er voor ruim 100 arbeidsmigranten nieuwe woonruimte vrij.

Reageer op dit onderwerp