Medemblik Actueel.

Regionieuws

3500 bezoekers voor het DigiLab van de Westfriese Bibliotheken

WESTFRIESLAND – De Westfriese Bibliotheken met een DigiLAB in Stede Broec en Opmeer, hebben deze week de 3.500e bezoeker welkom geheten.

Het DigiLAB is plek om kennis te maken met en te experimenteren met de toekomst. Een doe- en ontdekplek. Je vinden er robots (Ozobots, Blue-Bots, Cubetto, Dash & Dot, Lego Mindstorms), Virtual Reality, 3D-printers, laptops om op te leren programmeren, programmeerbaar Lego, Little Bits, Micro:bits en nog veel meer!

Kom ook eens een kijkje nemen in eén van onze DigLABs. Voor openingstijden zie www.westfriesebibliotheken.nl

Pet-event Hoogkarspel

Op het PET-event in Hoogkarspel konden leerlingen van groep 7/8 van alle basisscholen uit West-Friesland kennis maken met Wetenschap en Techniek. Bij onze stand konden kinderen experimenteren met de Makey Makey en leren programmeren met de Ozobotjes. Leerkrachten en begeleiders deden volop mee. De Westfriese Bibliotheken laten kinderen kennismaken met digitale technieken op school en geven leerkrachten handvatten om digitale middelen te gebruiken tijdens de les op school. Meer dan 2.000 leerlingen hebben deelgenomen aan dit event. Twee goed bezochte dagen.

Reageren via facebook