27.6 C
Medemblik
7 augustus 2020 11:37
Medemblik Actueel.

CoolCat maakt doorstart onder oude eigenaar

WESTFRIESLAND – Roland Kahn, oprichter en eigenaar van Coolcat dat in maart nog failliet werd verklaard heeft met een ander bedrijf dat ook van hem is het failliete CoolCat overgenomen. Retail Beheer B.V. wordt de nieuwe eigenaar van CoolCat.

CoolCat kon het niet langer bolwerken door de tientallen miljoenen verlies die in 2016 en 2017 werden geleden en de hete zomer en na-zomer van 2018 was de druppel, de winkelketen bleef met de wintercollectie zitten.

De winkels waaronder die in Hoorn blijft nog zeker tot 1 mei open, hoeveel winkels na 1 mei open blijven is nog onduidelijk, de curator beheerd de failliete modeketen nog tot 1 mei daarna is Retail Beheer B.V. de nieuwe eigenaar en dan zal ook duidelijk worden welke winkels open blijven en hoeveel van het 1200-koppig personeel mag blijven.

Michael Renssen van Retail Beheer B.V. laat aan RTLz weten dat alles afhangt van de gesprekken met de verhuurders van zeker 80 winkelpanden, Retail Beheer B.V. wil een stuk minder huur betalen. Ondertussen wordt door de nieuwe eigenaar diepgaand nagedacht over hoe CoolCat na 1 mei eruit moet komen te zien.

Curator David Bos zegt over die keus: “Het realiseren van een doorstart, na het faillissement op 19 maart, bleek geen eenvoudige zaak. Er is een biedingsprocedure gevoerd met meerdere gegadigden. Retail Beheer had uiteindelijk de beste papieren.”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?