Reportage: Groenteboer Rien’s Team neemt na 45 jaar afscheid van zijn markt in Medemblik

MEDEMBLIK – Ruim 45 jaar was het een vaste en belangrijke waarde op de maandagmarkt: de groentestal van Rien’s Team. Maandag 7 augustus was de laatste dag dat hun ruime assortiment groente en fruit in Medemblik prijkte. Marktmeester Piet Wilms zette de goedlachse marktondernemers in het zonnetje en bedankte hen voor de jarenlange samenwerking.

Rien’s Team is een echt familiebedrijf dat gerund wordt door vader Rien, moeder Jorian, dochter Yoran, zwager Henk en Yorben. Allen harde werkers met passie voor het vak. Rond drie uur werd de familie Vleesch du Bois in het zonnetje gezet door marktmeester Piet en de collega marktondernemers vertegenwoordigd door Ron Snip. In de toespraken werd waardering uitgesproken over de verzorgde uitstraling van de kraam en de jarenlange prettige samenwerking. Gedurende de dag bleek maar al te goed hoe jammer de vele vaste klanten het vinden dat Rien’s Team ermee stopt. Ook Rien zelf betreurt dit ten zeerste.

Lange tijd was dochter Yoran voornemens het bedrijf van haar ouders over te nemen. Maar de lange, zware dagen maakten dat haar ouders haar adviseerden dit niet te doen. Rien: “Het is een prachtig vak. Het contact met de mensen is ontzettend leuk. Maar het is ook hard werken.” “We maken lange dagen van soms wel 16 uur en dat 6 dagen per week. Dat maakte eigenlijk dat mijn man en ik steeds meer het gevoel kregen dit niet voor onze dochter te willen.” vult Jorian aan. “Daarom hebben we de knoop doorgehakt en besloten te stoppen met de markten. We gaan lekker samen genieten.”

De maandagmarkt is een gezellige warenmarkt die iedere maandagmiddag tussen 12.00u tot 16.00u plaatsvindt in de Nieuwstraat te Medemblik. Op de markt vindt u diverse (vers)producten als vis, noten, kaas, koek, vlees, bloemen, kleding, tassen en telefoonaccessoires. Op korte termijn zal een andere groenteboer het stokje van de familie Vleesch du Bois overnemen.   

Reageren via facebook