Menu van de dag – Gebakken peren met kip
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 teentjes knoflook
- 4 stevige handperen
- 400 g kipbraadsticks
- 6 el olijfolie
- 400 g spiraalpasta
- 400 g fijn gesneden prei
- ½ l perensap
- 150 g magor ( 50% mascarpone 50% gorgonzola)
- 10 g verse Italiaanse kruidenmix
Instructions
- Pel en snijd de knoflook in plakjes.Schil de peren, snijd in partjes en verwijder het klokhuis.
- Bestrooi de kip rondom met wat peper en zout.
- Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin de kipbraadsticks in ca. 5 minuten op matig hoog vuur goudbruin.
- Voeg de partjes peer toe en bak de kip en peer in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.Giet af.
- Verhit in een grote pan de rest van de olie en bak hierin de prei en de knoflook 3 minuten.
- Voeg het perensap en de kaas toe en laat de kaas al roerende op matig hoog vuur smelten.
- Zet het vuur laag en laat de saus ca. 3 minuten zachtje spruttelen.
- Meng de pasta in de pan met de saus en warm goed door.
- Breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Pluk de blaadjes van de takjes kruiden en hak eventueel grof.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep de gebakken peren met kip erop of ernaast en bestrooi met de kruiden.
Reageer