Beurs voor beroepsoriëntatie en eerste of tweede carrière

HOORN – Dinsdagmiddag 6 november vanaf 14.30 uur staat Carrièrebeurs Westfriesland weer op het programma. Dit keer is het SG Newton aan de Dampte in Hoorn de gastheer. Entree is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Tijdens deze tweede editie worden meer dan 500 bezoekers van 16 jaar en ouder verwacht. Carrièrebeurs Westfriesland is volgens de organisatoren ideaal als beroepsoriëntatie voor scholieren en studenten. Daarnaast kunnen afgestudeerden en inwoners informeren naar de kansen voor eerste of wellicht tweede carrière.

Bericht gaat verder onder de foto

Foto Carierebeurs 2018 (foto aangeleverd)
Foto Carierebeurs 2018 (foto aangeleverd)beurs,

“Met deze beurs willen wij de talenten laten zien welke kansen er zijn binnen Westfriesland, want waarom zou je dagelijks in de file naar de randstad willen?”, aldus organisator Alex Gitzels. Met 20 uiteenlopende stands en bedrijven blijkt dat Westfriese bedrijven actief op zoek zijn naar nieuw talenten.

Bedrijven

De Carrièrebeurs Westfriesland is voor de deelnemende bedrijven een unieke kans om zich te profileren als potentiele stageplek of werkgever. Zowel landelijk als regionaal zijn er met name voor de sectoren als Bouw, Zorg, Techniek en ICT weinig kandidaten voor veel functies. Waar ga jij straks werken? Is daarom een vraag die de lading goed dekt vindt de organisatie.

Gitzels: “Het is dan voor de deelnemende bedrijven dan ook een unieke kans om zich te profileren als werkgever voor nu en toekomstig personeel.” Voor de bezoekers is het juist de kans om direct te vragen naar werkmogelijkheden en opleidingsvereisten. “Maar ook hoe een werkdag er bijvoorbeeld uitziet. Handige informatie die bij de vacature en op de website vaak niet staan.”

Op de website www.carrierebeurswestfriesland.nl staat een overzicht van deelnemende bedrijven en tips hoe de beurs het beste te bereiken is.

 

Reageren via facebook