Medemblik Actueel.

Foto: DEEN supermakten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Gents draadjesvlees

Gents draadjesvlees

Wat eten wij vandaag: Gents draadjesvlees Wat eten wij vandaag: Gents draadjesvlees Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 200 g gerookte ontbijtspekblokjes
  • 100 g boter
  • 750 g sukadelappen
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1 winterwortel, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 takjes tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 flesjes donker bier
  • 2 sneeën witbrood
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el appelstroop of
  • 1 el honing

Instructies

  1. Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan. Schep ze uit de pan en houd apart. Bestrooi de sukadelappen met zout en peper.
  2. Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep uit de pan.
  3. Bak de uien, wortel en knoflook in het bakvet. Voeg de tijm, laurierblaadjes en het vlees toe en giet het bier erbij. Breng aan de kook.
  4. Besmeer 1 sneetje brood met de mosterd en besmeer het andere sneetje dik met appelstroop. Snijd het brood in blokjes en schep met de spekblokjes door het vlees.
  5. Stoof het vlees afgedekt in circa 2 uur gaar. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en tijm. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer het draadjesvlees met dikke frieten en appelcompote.

Reageren via facebook