Medemblik Actueel.

Foto: DEEN supermarkten
Gerechten

Menu – Hutspot met braadworstjes


Menu - Hutspot met braadworstjes
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • Smelt de helft van de boter of het bakproduct en fruit hierin de ui uit het hutspotpakket zachtjes 5 minuten.
  • Voeg de wortelen, de aardappelen en de bouillon toe en kook met deksel 20 minuten.
  • Bestrooi intussen de braadworstjes met zout en peper en bak ze in 15 minuten bruin en gaar in de rest van de boter.
  • Giet de hutspot af en vang het kookvocht op.
  • Roer ui, aardappel en wortel door elkaar en voeg zoveel kookvocht toe dat er een stevige, wat grove hutspot ontstaat.
  • Maak op smaak met zout en peper. Voeg een scheutje warm water bij het bakvet van de worstjes en serveer ze met de jus bij de hutspot.
Instructies
  1. g boter
  2. g hutspotgroenten
  3. kg kruimig kokende aardappelen
  4. ml vlees- of groentebouillon
  5. (runder)braadworstjes
  6. zout
  7. versgemalen peper
Tips
Tip: Schep eens blokjes komijnekaas of mosterdkaas door de hutspot.Neem in plaats van runderworstjes runderstoofvlees.

 

Reageren via facebook