Medemblik Actueel.

Foto: Deen Supermarkten
Gerechten

Gele rijstsalade met taugé en pinda’s

Gele rijstsalade met taugé en pinda’s

Gele rijstsalade met taugé en pinda’s Gele rijstsalade met taugé en pinda’s Uitprinten
Aantal personen: 8 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde 375 Calorieën 16 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

400 g gele rijst (pak)
150 g sugarsnaps
5 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
200 g taugé (gedroogd, gewassen)
1 bosje verse koriander (grof gehakt)
150 g pinda’s (grof gehakt)
1 eetl. witte wijnazijn of
1 eetl. limoensap
1 eetl. gembersiroop
mespuntjes sambal
3 eetl. zonnebloemolie

Instructies

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een platte schaal helemaal afkoelen. Blancheer de sugarsnaps 1 minuut en giet ze onder koud stromend water af. Snijd ze in schuine dunne repen. Klop de dressing. Vermeng alle ingrediënten en de dressing met elkaar en serveer in een grote schaal.

Reageer op dit onderwerp