20 C
Medemblik
20 mei 2020 17:25
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd
Foto aangeleverd

1e stormschaaktoernooi van Schaakclub Aartswoud start met 52 schakers

AARTSWOUD – Op de warmste 13 oktober ooit vond het eerste stormschaaktoernooi van schaakclub Aartswoud plaats. Ondanks het warme weer werden er wel stormachtige partijen gespeeld en kozen veel schakers toch voor een middagje schaken in plaats van een middagje strand. Ook zaterdagochtend kwamen er nog aanmeldingen binnen, waardoor we uiteindelijk met 52 schakers begonnen.

Het toernooi leverde een paar mooie resultaten voor de Aartswouders zelf op, Michael Lie wist te winnen van Dimitri Reinderman in de eerste ronde en speelde de tweede ronde remise tegen Alexander Dgebuadze. Bob Klein versloeg Manuel Bosboom eveneens in de eerste ronde en Marc Helder pakte een winstpunt af van Lucas van Foreest in de tweede ronde.

Aartswouders Jan Stapel, Lukas Boots, Toine Molenaar, Rowan Louter, Jan Kuin, Paul Grolman en Jeroen Bakker hadden deze dag een ding gemeenschappelijk, ze moesten allemaal een winstpunt afstaan aan het beste meisje/vrouw van de dag, Machteld van Foreest. Toine kon echter in de laatste vierkamp revanche nemen en wist toen wel te winnen! Beste jeugdspeler werd ze niet, dat was Romayn Brandsma van Purmerend die een heel goed toernooi speelde.

Na vijf rondes vierkampen werd de stand opgemaakt en werden de deelnemers in de laatste vierkamp ingedeeld voor de prijzen. In de eerste groep streden Manuel Bosboom, Lucas van Foreest, Hing Ting Lai en Alexander Dgebuadze voor de eerste plaats.

Manuel Bosboom had een gewonnen stelling en dacht een aanval op de koning te doen, echter bleek toen dat de stukken van Lucas van Foreest niet in de juiste beginopstelling waren opgezet. Doordat er al meer dan tien zetten gespeeld waren moest de wedstrijdleider besluiten dat er niet meer geclaimd kon worden en dat er met de huidige stelling verder moest worden gespeeld. Hierdoor verloor Manuel Bosboom een stuk en zag de winst aan zich voorbij gaan.

Hing Ting Lai bleek de beste snelschaker te zijn bij de laatste vierkamp, waar gespeeld werd met slechts 1 minuut op de klok en een increment van 1 seconden en mag zich de eerste toernooiwinnaar noemen van het stormschaaktoernooi! Wij als toernooiorganisatie kijken terug op een geslaagd toernooi en hopen jullie volgend jaar weer te zien!

Reageren via facebook