26.1 C
Medemblik
10 augustus 2020 13:21
Medemblik Actueel.

Wist u dat er in Het Nieuwe Bonte Paard in Abbekerk weer geschaakt kan worden?

ABBEKERK – Afgelopen donderdag was de algemene leden vergadering en zou de eerste ronde van de interne competitie gespeeld worden. Echter bleek er wat onduidelijkheid te zijn over de aanvangstijd bij de helft van de leden van de club.

Na de ALV is er daarom besloten om wat rondes snelschaken te spelen, ieder vijf minuten op de klok, moge de beste man of vrouw winnen. Jouke won van Arnold in de tweede ronde, die niet helemaal zijn avond bleek te hebben, met slechts 1/2 uit 9 (eerlijkheidshalve dient worden vermeld dat Arnold alleen de eerste vijf partijen heeft meegespeeld).

Lukas was vanavond topscoorder met 9/9. Jessica won van Theo, na het weggeven van zijn toren (en verloor de vorige partij, na het weggeven van haar dame). Uiteindelijk behaalde Jessica en Theo beide vijf punten en daarmee  gedeeld tweede. Kees miste het paard en de schaak van Jouke, geen koning meer en dus verlies (officieel mag de koning nooit geslagen worden, alleen in Abbekerk bij snelschaken doen we dat lekker wel). Jouke eindigde als derde met vier punten. Kees had de laatste ronde vrij en kon nog redelijk op tijd naar huis, naar moeder de vrouw.

Het was een mooie eerste avond, volgende week begint de eerste ronde van de interne competitie. Iedereen is welkom om mee te komen schaken of een keertje te komen kijken! Wilt u verzekerd zijn van een tegenstander meldt u dan aan bij Theo Laan (e-mail  t.m.laan@laanbouwkostenadvies.nl) of kom met z’n tweeën! We starten donderdags om 20 uur in HNBP in Abbekerk.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?