Menu – Kipburger met gebakken appel en brie
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 4 kipfilets (à 100 g)
- 1 theelepel verse rozemarijn (gehakt) of
- 1 theelepel verse tijm of
- 0.5 theelepel gedroogde rozemarijn of
- 0.5 theelepel gedroogde tijm
- 4 eetlepels olijfolie of
- 4 eetlepels vloeibaar bakproduct
- 2 appels (in plakken van ca. 1 cm dik)
- 150 gram brie (in dunne plakken)
- 1 handje jonge bladsla
- 4 volkorenbollen (opengesneden)
Instructions
- Bestrooi de kip met zout, peper en rozemarijn.
- Bak de kip ongeveer 5 minuten per kant in de helft van de olie goudbruin.
- Bak de appelplakken in de rest van de olie.
- Verwarm de ovengrill.
- Leg de filets met de appelplakken erop naast elkaar op een bakplaat.
- Verdeel de brie er over en laat de kaas onder de grill smelten.
- Verdeel de sla over de broodhelften en leg de kipburgers tussen de broodjes.
Notes
[b]Hak de kipfilets eventueel grof, voeg naast zout, peper en rozemarijn 50 gram broodkruim toe en vorm er met bloem bestoven handen 4 burgers van.[/b]
Reageer