Medemblik Actueel.

Foto credit: Erik de Ruijter

Rob Hartog wint en verliest tijden IDM Supersport Assen

Rob Hartog heeft een leerzaam en goed weekend gehad in de IDM Supersport op het TT Circuit Assen. In beide races wist Hartog een goed tempo aan de dag te leggen. In de eerste manche kwam de coureur uit Abbekerk als eerste over de finish, maar werd na afloop gediskwalificeerd. In de tweede race reed Hartog opnieuw aan de leiding, maar kwam in de laatste ronde ten val.

De ronde van het Duitse IDM kampioenschap op het TT Circuit Assen was voor Team Hartog – Against Cancer een uitstekende gelegenheid om zich klaar te stomen voor de aankomende World Supersport evenementen. Tijdens de vrije trainingen van vrijdag kreeg Rob Hartog enkel maar weinig rijtijd om dingen te testen met de Kawasaki ZX-6R, omdat de baan veelal nat was. In de tweede kwalificatie op zaterdagmorgen was de baan wel droog en reed Hartog met een aantal goede rondetijden naar de pole position.

De eerste race werd ook op zaterdagmiddag verreden. Hartog pakte kopstart en wist samen met Glenn van Straalen weg te rijden van de rest van het veld. Het tweetal maakte het er een mooie en spannende strijd van en wisselde regelmatig van positie. In de laatste ronde wist Hartog de leiding terug te pakken en als eerste over de finish te komen. Bij de technische controle na afloop bleek de motor echter 400 gram te licht, waardoor Hartog werd gediskwalificeerd. Het IDM rijdt volgens hun zeggen volgens FIM reglement. Daar is het team vanuit gegaan, maar er zit 1 kilo verschil in. (161/162kg)

In de tweede race lukte het Hartog om zijn tempo nog verder op te schroeven. Hartog reed de hele race aan de leiding, maar in de laatste ronde ging het mis in de Haarbocht toen hij ten val kwam. Helaas kwam er zo een ongelukkig einde aan goed raceweekend voor Hartog. Team Hartog had tijdens het IDM weekend in Assen ook een teamgenoot in de vorm van Scott Deroue. Deroue komt normaal gesproken uit in het World Supersport 300 kampioenschap. Deroue vocht in de eerste race in een grote groep voor de derde positie en werd uiteindelijk zesde. In de tweede race deed Deroue het nog ietsje beter, want toen passeerde hij als vijfde de finishlijn.

Team Hartog reist nu gelijk door naar Portugal, want Hartog komt volgend weekend (14 t/m 16 september) alweer in actie op het circuit van Portimão in de World Supersport. Later deze week meer daarover in de voorbeschouwing.

Commentaar Rob: ‘We begonnen met wisselende omstandigheden op vrijdag. In de kwalificatie van zaterdag wel wat dingen kunnen proberen met de motor en ritme opgedaan, wat belangrijk is voor de komende WK-wedstrijd. Dat is zeker goed gelukt, want in de races wisten we ons tempo steeds verder op te schroeven en heb ik lekkere wedstrijden kunnen rijden. Het was natuurlijk zonde van de diskwalificatie in de eerste race en de crash in de tweede. Het belangrijkste is dat we een goed tempo hebben gevonden en we zijn dan ook zeker klaar voor Portimão. Op naar volgend weekend!’

Reageren via facebook