13.5 C
Medemblik
12 juli 2020 00:41
Medemblik Actueel.

rob hartog - foto team hartog

Rob Hartog van start in Thailand!

ABBEKERK – Team Hartog – Against Cancer heeft goed nieuws, want het team gaat met coureur Rob Hartog van start tijdens de tweede ronde van de World Supersport in Thailand. Hartog brak tweeënhalve week geleden zijn onderarm bij een crash in Australië. Het zal zeker niet makkelijk worden voor de coureur uit Abbekerk, maar hij is voldoende hersteld om komende weekend op zijn Kawasaki ZX-6R te stappen.

Het eerste raceweekend van het seizoen op Phillip Island verliep anders dan gehoopt voor Team Hartog. Bij een crash in de tweede training ging Rob Hartog hard onderuit. Hartog brak daarbij zijn rechter onderarm en liep ook een pijnlijke schouder en arm aan de linkerzijde op. Er volgde een operatie in Australië waar er een plaat op de breuk werd geplaatst en bij thuiskomst werkte de 26-jarige coureur hard aan zijn herstel. Het was lang onduidelijk of Hartog zou kunnen starten in Thailand. Voor de zekerheid stond de Filipijnse rijder Timoteegras Joseph Cus Alberto al stand-by als vervanger van Hartog tijdens de tweede ronde van het seizoen, die komend weekend (15 t/m 17 maart) wordt verreden in Thailand.

Rob Hartog: ‘Als eerste willen we graag Chrysco Flowers nog bedanken, want zij hebben ons enorm geholpen met het transport en ander zaken voor, tijdens en na het raceweekend in Australië. Na de operatie heb ik wat rust genomen, maar daarna ben ik ook al snel weer begonnen met hardlopen en fietsen. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan mijn herstel en daar moet ik Vitaal Dussen ook voor bedanken. Het is goed om te kunnen melden dat we van start gaan in Thailand en ik heb er vertrouwen in dat we de race kunnen voltooien. Natuurlijk is het afwachten hoe het zal gaan, maar we gaan er het beste van maken!’

In de laatste week boekte Hartog duidelijk progressie in zijn herstel en na een test afgelopen weekend op een straatmotor, stonden voor hem de lichten op groen om in Thailand van start te gaan. Er is nog kleine maar, want Hartog zal donderdag nog wel een medische test moeten ondergaan door de artsen van de organisatie. Er worden voor deze test geen problemen verwacht, aangezien Hartog zijn arm goed kan gebruiken. Het moge duidelijk zijn dat het voor Hartog zeker niet makkelijk zal worden met zijn blessure en de tropische temperaturen op het voor hem nieuwe Chang International Circuit. De World Supersport wedstrijd start om 8:15 uur Nederlandse tijd en wordt live uitgezonden op Eurosport 2.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?