Medemblik en HVC zoeken naar oplossing groenafval binnenstad Medemblik

MEDEMBLIK – Medemblik en HVC gaan een nieuw systeem van afvalinzameling in de binnenstad van Medemblik realiseren. Via ondergrondse containers kunnen de bewoners van de binnenstad van Medemblik dan eindelijk afscheid nemen van de zo vervloekte plasticvuilniszakken die vooral voor de dieren een prooi werden en zo het afval vaak over de straat verspreiden.

Maar dat er toch nog knelpunten blijven  blijkt uit het feit dat de mensen met een tuin en zodoende ook tuinafval produceren dit niet mogen storten in 1 van de ondergrondse containers. De containers zijn voor Groenten-, Fruit- en Etensresten en niet voor tuinafval. De bewoners moeten nu zelf hun tuinafval naar het afvaldepot in de Wieringermeer brengen en dat gaat problemen opleveren voor mensen met bv. een handicap of als je veel tuinafval hebt.

Op vragen van de VVD zegt het college toe dat zij na de vakantieperiode met HVC om tafel gaan zitten om dit probleem op te lossen. Zo kan nu al het tuinafval in de grofvuilroute worden meegenomen maar de VVD ziet liever dat er een ander soort ophaalservice voor dit soort afval in het leven wordt geroepen door HVC. Een ophaalservice die dan bv. een paar keer per jaar op vaste tijden of op oproepbasis het tuinafval bij de mensen komt ophalen.

Zodra de nieuwe ondergrondse containers een feit zijn zal de gemeente direct de problemen die zullen ontstaan gaan monitoren en eind dit jaar gaan evalueren en zo nodig richting HVC met voorstellen gaat komen om de problemen op te lossen.

Reageren via facebook