24.3 C
Medemblik
15 augustus 2020 16:13
Medemblik Actueel.

Hogere bouwkosten zorgen voor rode begrotingcijfers Medemblik

MEDEMBLIK – Dit blijkt uit de Lentenota van de gemeente Medemblik. Hogere bouwkosten, de evaluatie van de oprichting van de stadshavens BV en nog een paar andere zaken zorgen dat Medemblik voor het eerst sinds tijden de begroting met rode cijfers moet schrijven, een tekort van ruim 300.000 euro.

Medemblik zet in op nog meer toezicht wat een extra hap van 25.000 euro uit de begroting neemt, maar ook de bouwplannen voor een nieuw dorpshuis in Abbekerk, een zwembad van 11 miljoen in Wervershoof zorgen voor spanningen in de begrotingen de aankomende jaren. Mocht de rente zo laag blijven dan zullen de prijzen nog verder gaan stijgen en daarmee ook de uitgaven voor deze beide gebouwen.

De gemeenteraad heeft dan twee mogelijkheden, of de plannen vooruit schuiven en wachtend at het economisch weer allemaal wat minder florisant gaat zodat de bouwprijzen gaan dalen of de Onroerend Goed belasting met 2% verhogen en het daar van betalen.

Gelukkig is het potje Algemene Reserve van de gemeente Medemblik groot genoeg om dit gat in de begroting te dempen, ‘wie spaart heeft nog wat’  luidt het bekende spreekwoord.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?