Het weerbericht voor Medemblik met vandaag zon en wolkenvelden

MEDEMBLIK – Vandaag nog even genieten van de de zon want na vandaag zijn wij die een paar dagen kwijt om plaats te maken voor regenbuien.  Zon en bewolking gaan elkaar vandaag afwisselen en met een middagtemperatuur van zo rond de 24 á 25 graden en een vrij matige wind uit het westen tot zuidwesten is het prima te doen buiten. In de nacht naar donderdag draait de wind naar het westen  en neemt toe tot vrij krachtig als voorbode van een heel ander weertype.

Donderdag begint nog met plaatselijk vrij veel zon maar vanuit het westen neemt de bewolking toe en gaan in de loop van de ochtend de eerste regendruppels al vallen. Als de regen is weggetrokken naar het oosten zal bij ons de temperatuur gaan dalen naar weer onder de 20 graden. 

Kletsnat weekend

Vrijdag tot en met maandag krijgen we te maken met heel ander weer door een lagedrukgebied in onze omgeving. De lucht koelt sterk af, terwijl het zeewater juist nu relatief warm is. De ingrediënten voor pittige buien zijn daardoor aanwezig.

Vooral in de kustgebieden trekken flink wat buien over en daarbij is kans op onweer en hagel. Zaterdag lijkt een kletsnatte dag te worden met lokaal meer dan 30 mm neerslag. Tussen de buien door is de zon af en toe te zien.

Zondag en maandag neemt de hoeveelheid buien af en is de zon vaker te zien. Met 16 tot 19 graden is het fris. Maandag valt de temperatuur een graadje hoger uit.

Reageren via facebook