Het weer voor Medemblik met vandaag eerst nog een bui later zonnige perioden

MEDEMBLIK – Na de drijfnat verlopen vrijdag, lokaal werd tussen de 35 en 45 mm regen afgetapt waarbij op diverse plaatsen in Noord-Holland kelders onderliepen en evenementen moesten worden afgelast gaan wij vandaag en zondag even weer in een rustigere weertype komen.

Vanochtend is er nog kans op een enkel buitje maar in de middag klaart het op en krijgen wij flinke zonnige perioden afgewisseld door perioden dat de bewolking de overhand heeft. De middagtemperatuur ligt rond de 20 graden bij een matige westelijke wind.

Zondag een zomers warme dag met 24 á 25 graden en een vrij matige wind waaiend uit het zuidwesten, in de avond en nacht naar maandag trekt de bewolking dicht en kan het ’s nachts al gaan regenen.

Maandag wisselen (onweers)buien en zonnige momenten elkaar af, er kan dan lokaal weer een flinke plas water gaan vallen, berekeningen laten 8 tot 15mm regen zien. Tijdens een bui daalt de temperatuur naar een graad of 15, maar loopt al weer snel op na een bui richting de 22 graden. Ook kunnen er rukwinden tot 70km/u voorkomen tijdens een onweersbui.

Na maandag een paar dagen rustig zomerweer met temperaturen schommelt tussen 21 en 23 graden bij een meest matige wind uit het westen tot zuidwesten. Donderdag en vrijdag neemt de kans op een bui weer toe.

Reageren via facebook