Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: zonnig maar ook wolkenvelden

MEDEMBLIK – Het noodweer van zaterdagmiddag is ons bespaard gebleven, in grote delen van Noord-Holland, maar vooral omgeving Alkmaar en Schagen, viel het hemelwater met grote bakken tegelijk uit de lucht en daarbij werd ook hevig onweer gemeld.

Vandaag bij ons een mooie zomerse zondag die overwegend zonnig gaat verlopen. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 21 bij een meest matige wind uit het westen. Vanavond komt er wat meer bewolking opzetten waardoor de nachttemperatuur blijft steken bij een graad of 15.

Vanaf maandag gaat de temperatuur in de lift omhoog. Maandag veel zon maar ook wolkenvelden en een middagtemperatuur van 24 lokaal kan de zomerse waarde van 25 graden al worden aangetikt. De wind draait van west naar zuidwest en blijft overwegend matig van kracht.

Dinsdag is het nog een paar graden warmer met lokaal 27 tot 28 graden, de wind draait naar het zuiden/zuidoosten en dan krijgen wij te maken het aanvoer van tropisch hete lucht uit het zuiden van Europa.

Woensdag en donderdag gaat het heet worden, de tropische waarde van 30 graden gaat ook bij ons worden gehaald en lokaal zelfs daar boven. Woensdag 30 tot 31 graden, donderdag 31 tot 32 graden waarbij ook de nachttemperaturen niet meer onder de 20 graden gaat komen, zwoele nachten dus.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook