Hema vestigingen Medemblik en Wervershoof buiten ruzie met hoofdkantoor Hema

MEDEMBLIK – De ruzie tussen een groep franchisenemers en HEMA is nu zo hoog opgelopen dat het hoofdbestuur van HEMA heeft besloten om deze groep verenigd in de Vereniging Aangesloten Bedrijven (VAB) heeft opgezegd waardoor deze groep zich geen HEMA meer mag noemen.

Het botert al jarenlang niet tussen HEMA en de franchisenemers van de HEMA waarbij het vooral draait om de webwinkel van HEMA waar aan de franchisenemers moeten bijdragen. De franchisenemers willen dit niet en hebben zelfs in juli hier een rechtzaak over aangespannen en deze deels gewonnen.  Naar aanleiding van deze uitspraak heeft HEMA nu een brief verzonden waarin werd aangekondigd lopende contracten te zullen opzeggen.

De Britse Eigenaar van HEMA wil niet reageren op deze zaak, HEMA zelf staat al een jaar te koop en afgelopen juni ketste een verkoop aan een Belgische investeerder af juist om de huidige afspraken met de franchisenemers.

Reageren via facebook