Toppunt van onbeschoft gedrag, overdag de kledingcontainer bij Deen leegroven

MEDEMBLIK – Veel mensen keken toe en zoals altijd deden ze niets toen een een groep van zo’n 10 mensen uit vermoedelijk 1 van de voormalige Oostbloklanden met 2 auto’s kwamen aanrijden, stopten bij de kledingcontainers, uitstapten en met zeker 5 personen een stuk of 10 zakken vol met kleding uit de containers jatten, en volgens een getuige lagen in de auto zeker ook 8 zakken van de kledingbank vol kleding in de auto.

“Ze staan erbij en lachen erom”

Zakken in de auto, de dieven weer in de auto en wegwezen. Uit voorzorg stonden bij de ingang van DEEN 2 personen op de uitkijk voor het geval dat.. Getuigen melden dat dit veel vaker voorkomt, zo meldde 1 vrouw dat dit door de weeks ook regelmatig gebeurd en niemand ingrijpt, “sommige zie je zelfs lachen als ze de zakken met kleding weer uit de container stelen,” zegt de vrouw tegen Medemblik Actueel.

Ziet u dit gebeuren, bel dan direct de politie via 112, maak foto’s of maak een video..  Dit soort crimineel gedrag moet de kop in worden gedrukt, de kleding is bedoeld voor gezinnen die niets hebben in Nederland en niet voor criminele bendes die er vaak grof geld aan verdienen door het online te verkopen.

En een tip van de redactie, de volgende keer niet lachend toekijken maar hard optreden, ook u als burger mag iemand arresteren, zoiets heet een burgerarrest en daarbij mag gepast geweld worden gebruikt als de crimineel niet wil luisteren en tegenstribbeld.

Reageren via facebook