Medemblik Actueel.

Inbrekers houden huis in cultureel Centrum de Schoof in Wervershoof

WERVERSHOOF – De verslagenheid onder de vrijwilligers van cultureel centrum De Schoof in Wervershoof is groot. Toen ze vanmorgen het pand wilden openen voor een paranormale beurs bleek er te zijn ingebroken. De ravage is groot. “De politie is net weg, we zijn nu de boel aan het opruimen”, vertelt bestuurslid en penningmeester Peter Schouten aan NH. “Er is onvoorstelbaar veel schade.”

Ingetrapt

Met tien vrijwilligers probeert hij orde op zaken te stellen in het centrum. En dat is nodig, want de inbrekers hebben flink huisgehouden. Binnendeurden zijn volledig vernield, kasten en lades zijn leeggetrokken en spullen liggen her en der verspreid op de grond. “In het pand zijn verschillende ruimtes die dienst doen als kantoor of cursusruimte. Elke deur is ingetrapt.”
Ook is er geld gestolen. “Binnen De Schoof hebben we verschillende clubjes, die elk hun eigen geldkistje hebben. Die zijn bijna allemaal meegenomen. Het zijn geen grote bedragen, misschien enkele tientjes per kistje, maar voor ons wel belangrijk.”

10.000 euro schade

De inbraak heeft grote impact op de vrijwilligers, legt Peter uit. “Het is een grote puinhoop. En ik gok dat de schade wel 10.000 euro bedraagt. We hebben dringend nieuwe deuren nodig. En misschien moeten we over camera’s gaan nadenken. Maar dat kost geld en dat hebben we niet. Daar moeten we nog iets op verzinnen.”

Wanneer de inbrekers hebben toegeslagen, is niet met zekerheid te zeggen. “Gisteravond was er een kinderdisco en een bingo in het pand. Een aantal vrijwilligers was tot 2.30 uur aan de overkant op een feestje, en toen leek er nog niets aan de hand. Om 9.00 uur vanmorgen werd de inbraak ontdekt.” 

Mensen die iets hebben gezien, kunnen de politie bellen via 0900-8844. 

Reageren via facebook