11.9 C
Medemblik
27 mei 2020 06:42
Medemblik Actueel.

Foto: Pascal van As

Nasleep vuurwerkshow, boot met pech zorgde voor verplaatsing.

MEDEMBLIK – Een boot met pech zorgde er zaterdagavond voor dat de vuurwerkshow, na overleg, werd verhuisd naar de kop van de haven.  Enkel, en daar zit de knijp, de vele honderden mensen die op het vuurwerk waren afgekomen werden door niemand opgevangen die ze even vertelde dat het vuurwerk niet achter het stadhuis was maar bij de kop van de pier.

De mensen die op de dijk richting de Lely stonden werden al helemaal niet op de  hoogte gebracht en kregen niet meer de kans om nog even snel naar de kop van de haven te lopen en vertrokken dus naar huis.

Zo schrijft Adam Tweeto op de facebookpagina van Medemblik Actueel :,,wat een gezeik, sta je daar keurig om 10 voor 10 op de dijk met je kinderen.. half uur in de toch wel behoorlijk frisse wind staan en wat krijg je te zien..niets , ja in de verte bij de pier wat vuurwerk. om kwart over 10 gingen er drommen mensen weg .. zonde zo zonde dit”

De organisatie spreekt over vele honderden mensen die bij de kop van de haven stonden, maar onze verslaggevers vertelden dat er hooguit 150 tot 200 mensen het vuurwerk vanaf de kop van de haven hebben bijgewoond.

Foto: Pascal van As
Foto: Pascal van As

Op de bovenste foto van Pascal van As ziet u een afgeladen dijk achter het stadhuis rond 10 uur ’s avonds, mensen die wachten op het vuurwerk, op de tweede foto toen het vuurwerk eindelijk begon een vrijwel lege dijk.

Foto: Pascal van As
Foto: Pascal van As

Veel mensen vroegen zich ook af waarom er niet even iemand de mensen naar de haven hebben gestuurd en waarom niet even iemand naar de dijk bij de Lely is gegaan om ook die mensen op de hoogte te stellen dat het vuurwerk is verplaatst.

Overmacht kan iedereen overkomen, maar zorg er dan wel voor dat de mensen die komen op de hoogte worden gebracht dat ze ergens anders naar toe moeten lopen.

 

Reageren via facebook