33-jarige inwoner Medemblik verdacht van mishandeling.

MEDEMBLIK – Donderdagnacht is met veel geweld een voordeur van een woning aan de Burgemeester Schoutsenstraat gefoceerd waarna de politie het huis is binnengegaan. Een deel van de Burgemeester Schoutsenstraat is afgezet door de politie en er mag niemand in of uit de straat.

Rond kwart voor één donderdagnacht kwamen diverse politievoertuigen, zowel herkenbare als onherkanbare de Burgemeester Schoutsenstraat binnenrijden waarna diverse agenten door de steeg naar de achterdeur van het huis renden en diverse agenten samen met een politiehond daar de voordeur liepen waar zij eerst de bewoner sommeerden de deur open te doen, toen deze niet reageerde werd er besloten om de deur met een stormram te forseren.  Toen de deur was geforceerd ging de politie het huis binnen om niet veel later met de bewoner geboeid af te voeren en naar het politiebureau in Hoorn te rijden om daar de bewoners in te sluiten voor verhoor.

De Burgemeester Schoutsenstraat was tijdens de inval afgezet door 2 politieauto’s en werden bewoners van de straat en toegesnelde nieuwsgierigen op afstand gehouden.Een getuige vertelt aan Medemblik Actueel dat op het bewuste adres een alleenstaande man woont, de politie zelf wil op dit moment nog geen mededelingen doen, een andere getuige vertelde verder nog dat de polite het huis had omsingeld en dat later de deur tijdelijk is gerepareerd. 

Mishandeling

De woordvoerder van de politie zegt tegen Medemblik Actueel dat de man is aangehouden op verdenking van mishandeling van een persoon op het Graaf Florisplein even daarvoor. De man wilde de voordeur niet open doen waarna met geweld deze is opengemaakt en de man is afgevoerd naar het politiebureau voor verder verhoor.

Reageren via facebook