Het weer voor Medemblik – Regen- en onweersbuien, later zon

MEDEMBLIK – Alleen is de vraag, gaan de zware exemplaren ons bereiken of trekken ze richting het noordoosten van Nederland om daar uit te regenen.  Vandaag staat in ieder geval in het teken van een veel lagere temperatuur dan de afgelopen dagen, van 33 naar maximaal 24 graden is een forse stap terug maar voor velen een terugval die met open armen zal worden ontvangen.

De dag start met veel bewolking waar maar af en toe de zon doorheen komt en er kan al wat lichte motregen vallen, maar veel zal dit niet zijn, zeker niet om het enorme neerslagtekort op te vangen.  De wind waait uit het westen is is matig, 4Bft. van kracht. In de nacht naar zondag draait de wind naar het zuidwesten en neemt af naar vrij matig 3Bft. De nachttemperatuur daalt naar 16 graden een stuk verkoelender dan die van de laatste 3 dagen toen de temperatuur niet lager uitkwam dan ruim boven de 20 graden.

Zondag is een droge dag met wel behoorlijk wat bewolking, overdag een temperatuur van 26 graden en in de nacht naar maandag dalend naar 18 graden. De wind draait van zuidwest naar zuid/zuidwest en voert vrij onstabiel weer aan waar zeker op maandag een (onweers)bui zomaar kan ontstaan.

Dinsdag ook nog een kans op regen, daarna klaart het op, draait de wind weer naar het noorden en wordt het weer volop zomer met overdag temperaturen van 23 á 24 graden en in de nachten rond de 16 graden.

Meer weer op de website van ons weerstation waar u vandaag ook prima de (onweers)buien kan volgen.

Reageren via facebook