Medemblik Actueel.

Sticky garnalen met kokosrijst en boontjes (Foto: DEEN Supermarkten)
Sticky garnalen met kokosrijst en boontjes (Foto: DEEN Supermarkten)
Gerechten

Sticky garnalen met kokosrijst en boontjes

Sticky garnalen met kokosrijst en boontjes

Sticky garnalen met kokosrijst en boontjes Sticky garnalen met kokosrijst en boontjes Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Voedingswaarde 540 Kcal Calorieën 11 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

500 g garnalen (gepeld)
1 blik kokosmelk (400 ml)
300 g basmatirijst
500 g sperziebonen (afgehaald)
1 el sesamzaad (geroosterd)
1 el koriander (fijngehakt)
1 limoen (in partjes)
4 el sojasaus
1 el honing
2 cm verse gember (geschild, geraspt)
2 teentjes knoflook (geperst)
100 ml sinaasappelsap
0,5 tl chilipepervlokken
1 el sesamolie

Instructies

Meng de ingrediënten voor de marinade. Laat de garnalen hierin minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

Breng de kokosmelk en 800 ml water aan de kook, voeg de rijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar.

Verhit een wokpan op een hoge stand en bak hierin de garnalen met de marinade in circa 5 minuten gaar en goudbruin.

Neem uit de pan, laat de marinade nog even inkoken en schenk over de garnalen.

Bestrooi met het sesamzaad en de koriander.

Garneer met een partje limoen en serveer met de kokosrijst en sperziebonen.

Opmerkingen

Tip: Vervang in dit recept de garnalen ook eens door blokjes kipfilet. Gebruik mangosap in plaats van sinaasappelsap in de marinade.

Reageren via facebook