Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Medemblik: zonnig maar ook perioden met bewolking

MEDEMBLIK – Een uitloper van een hoog boven het zuiden van Engeland ligt boven het uiterste zuiden. Ten noorden van de uitloper is de stroming westelijk. In de loop van maandag trekt een inactief, ONO-WZW georiënteerd warmtefront langzaam zuidwaarts over de Noordzee, maar blijft ruim noord van de Wadden.

Voor vandaag houdt dat in dat er zonnige perioden zijn maar ook perioden dat de bewolking even de overhand heeft, het blijft wel droog en met 6 graden in de middag dalend naar rond het vriespunt in de nacht naar dinsdag. De wind is zwak en waait it het zuidwesten.

Dinsdag een vrijwel gelijk beeld als vandaag enkel is het dan met 5 graden iets frisser. Ook de rest van de week blijft het rustig winterweer al is van winter geen sprake, sneeuw en vorst zijn ver bij ons vandaan en ook de rest van de maand januari zal te warm verlopen.

Reageren via facebook