Weerbericht Medemblik – bewolkt en soms wat winterse neerslag

Medemblik – Wij krijgen tijdelijk te maken met een wat meer winters weerbeeld. De temperatuur loopt vandaag nog op naar 4 á 5 graden maar in de nacht naar zaterdag daalt deze al onder het vriespunt. Overdag valt er wat lichte neerslag soms in de vorm van (natte) sneeuw, in de nacht naar zaterdag kan dit ook in de vorm van droge sneeuw zijn.

Zaterdag komt de temperatuur amper boven het vriespunt uit en in de nacht naar zondag daalt het naar rond de -2 á -3. De wind waait uit het noorden en is matig 4Bft. De kans op sneeuw is aanwezig maar heel veel zal er niet vallen. Zondag staat in het teken van redelijk veel ruimte voor de zon bij een middagtemperatuur van 2 graden boven het vriespunt. De wind draait naar het noordwesten en is matig 3Bft.

De nieuwe week begint nog koud met overdag op maandag een temperatuur van rond het vriespunt en in de nacht rond -2 na maandag is het dan ook weer over met de winterse pret. De wind draait op maandag al naar het zuiden en voert op dinsdag alweer warmere lucht aan. Dinsdag overdag 3 graden maar later in de week stijgt de temperatuur zelfs naar 10 graden of nog warmer.

De winter probeert het wel maar maakt geen kans tegen El Nino.

eps_pluim_tt_06235

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.