7.9 C
Medemblik
26 februari 2021 12:57
Medemblik Actueel.

Koophuizen Medemblik sterk in prijs gestegen

MEDEMBLIK – Ook in de gemeente Medemblik is de prijsstijging van de koopwoningen duidelijk merkbaar. In 2018 zijn de prijzen ten opzichte van 2017 met ruim 8% gestegen naar gemiddeld 244.000 euro. Daarmee is de gemeente Medemblik op Drechterland na de duurste gemeente wat koophuizen betreft.

De prijzen in Westfriesland schieten de lucht in mede omdat in de regio Amsterdam koopwoningen vrijwel onbetaalbaar zijn geworden. Daar betaal je voor een 1-kamerappartement al snel 350.000 tot 4000.000 euro als het niet meer is. Daardoor verhuizen veel Amsterdammers richting het noorden van Noord-Holland waardoor ook hier de prijzen sterk stijgen.

De prijsindex bestaande koopwoningen was in het tweede kwartaal van 2018 voor het eerst hoger dan de piek van het derde kwartaal van 2008 en bereikte het hoogste niveau sinds het begin van de prijsindex in 1995. Bestaande koopwoningen waren in het tweede kwartaal van dit jaar 8,8 procent duurder dan een jaar eerder. Opvallend was dat van alle provincies Flevoland de grootste prijsstijging had (11,6 procent). In voorgaande kwartalen was dat steeds Noord-Holland.

Wil je echt voor een koopje op de eerste rang zitten, dan zul je naar Den Helder moeten verhuizen, daar kost een koopwoning gemiddeld 161.000 euro en win je de jackpot in de Staatsloterij dan is Bloemendaal de plek voor jou waar een koopwoning gemiddeld 800.000 euro kost.

Reageren via facebook