11.2 C
Medemblik
28 mei 2020 03:45
Medemblik Actueel.

zonnig met soms wat bewolking
zonnig met soms wat bewolking

Het weer voor Westfriesland met vandaag zon en stapelwolken

WESTFRIESLAND – Het wordt vandaag een dag waarop bewolking en zon elkaar afwisselen. Het frontje dat dinsdag nog voor lokaal wat gespetter zorgde heeft weer plaats gemaakt voor standvastig mooi zomer weer en dat is direct te merken aan de temperatuur, die loopt vanmiddag op naar 22 á 23 graden. De wind is matig, 4Bft, en waait uit het noorden in de nacht naar donderdag draaiend naar het noordwesten.

De rest van de week blijft het stabiel en warm zomerweer met temperaturen van overdag rond de 22 tot 24 graden, veel zon en vrijwel geen bewolking. De wind zit muurvast in de noordhoek en blijft matig van kracht. Neerslag gaat er niet vallen waardoor ook bij ons de droogte nu richting recordwaardes gaat oplopen.

Het weekend wordt een warm weekend, zaterdag 22 maar zondag doorbreken wij de zomerse waarde van 25 graden. De wind draait dan naar het noordoosten en voert nog warmere en drogere lucht aan.

De dagen daarna blijft het overwegend zonnig met op dinsdag wat bewolking maar neerslag gaat er niet vallen, dat wordt pas berekend zo rond de 22e juli en dan is ook dat nog vrij onzeker.

De ontwikkelingen volgens het KNMI:

Aan het begin van de periode heeft een krachtig Atlantisch bovenluchthoog via de Britse Eilanden een uitloper richting Scandinavië. Hurricane Chris, nu ruim ten oosten van de Amerikaanse oostkust, wordt opgenomen in de westzuidweststroming aan de flank van dit bovenluchthoog en komt zondag boven het zeegebied tussen IJsland en Schotland te liggen. Door de warmteadvectie die hiermee gepaard gaat vormt zich begin volgende week boven Scandinavië een krachtig bovenluchthoog. Aan het einde van de volgende week zien we, althans volgens de operationele run, in de buurt van IJsland een portie koude lucht zuidwaarts uitstromen, waardoor het bovenluchthoog boven Scandinavië overgaat in een bovenluchtrug boven onze omgeving.

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation

 

Reageren via facebook