Weerbericht Medemblik: De zomer komt terug

MEDEMBLIK – Aan de noordflank van een hogedrukgebied boven het noorden van Frankrijk is in onze omgeving sprake van een westelijke stroming. Het hogedrukgebied trekt vandaag via onze omgeving naar Duitsland maar behoudt een rug boven het zuiden van ons land. De stroming blijft derhalve gedurende een groot deel van de periode zuidwestelijk.

Vandaag hebben wij te maken met flinke zonnige perioden maar er schuift ook zo nu en dan wat bewolking voor de zon. De middagtemperatuur loopt op naar rond de 22 graden bij een zwakke zuidwestelijke wind. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 13 graden.

Donderdag en vrijdag ook nog flinke zonnige perioden, overdag 22 á 23 graden en een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten. De nachttemperaturen liggen rond de 13 graden.

Het weekend verloopt zonnig en warm, zaterdag 26 graden, zondag 27 graden omdat de wind gaat draaien naar het oosten/zuidoosten en warme droge lucht met zich meevoert. Ook de nachttemperature gaan flink omhoog richting de 17 á 18 graden.

[signoff]

Reageren via facebook