Arie Molenaar tijdens de taxatidag bibliotheek Nieuwegein 2017 (Foto aangeleverd)

Taxateur Arie Molendijk komt naar Enkhuizen

ENKHUIZEN – Denkt u een zeldzaam boek, handschrift, (staten)bijbel, een oude (handingekleurde) atlas in uw bezit te hebben of documentatiemateriaal uit de oorlog, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten? Schroom niet langs te komen voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam. Meer dan 1800 taxatiedagen heeft hij inmiddels op zijn naam staan !! Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australie, etc. is hij op dit gebied een (internationaal) begrip.

1500 taxatiedagen

In 2015 heeft hij zijn jubilleum van ruim 1500 taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd kostbare bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Vorig jaar was hij  te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen (werelderfgoed) met 2 andere experts.

De taxaties vinden alleen plaats op onze taxatiedagen, dus niet via foto’s of aan huis, etc. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10 boeken. Waaronder ook series als 1 item bedoeld worden. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Dan gaat het soms om dozen vol met echt waardevolle boeken voor 1800 bijvoorbeeld. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf  200 euro.

U bent van harte welkom en wordt vriendelijk ontvangen in de Westerkerk, Westerstraat 138 in Enkhuizen op vrijdag 20 juli van 14.00 tot 17.00 uur.  Informatie zie de website www.molendijkboeken.nl

Iedereen is van harte welkom !!!! Nauwkeurigheid is onze kracht. Een deskundige restauratie indien nodig is zeker op zijn plaats voor zeldzame boeken.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.