Medemblik Actueel.

Gerechten

Menu van de dag – gepofte zoete aardappel met garnalen

MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.

Menu van de dag - gepofte zoete aardappel met garnalen
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Tip: Pof de aardappels voor dit recept in de oven: prik de schil in en bestrijk de aardappels met olijfolie. Verpak in aluminiumfolie en pof de aardappels circa 40 minuten op 200ºC. Vervang de rode peper door 1 tl piri piri kruiden of Mexicaanse (taco)kruiden.
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 4 zoete aardappels (schoongeboend)
  • 300 g wokgarnalen naturel (ontdooid, diepvries) of
  • 300 g cocktailgarnalen
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 rode peper (in smalle reepjes, zonder zaadjes)
  • 200 g witte bonen (afgespoeld, uitgelekt, blik)
  • 0,5 pot tacosaus (ca. 100 ml)
  • 2 el koriander (gehakt)
  • 200 ml zure room
Instructies
  1. Prik de schil van de zoete aardappels in.
  2. Leg de aardappels in een cirkel op een bord of magnetronschaal en pof ze circa 10 minuten in de magnetron (800 Watt).
  3. Keer ze halverwege om.
  4. Laat de aardappels buiten de magnetron even nagaren.
  5. Dep de garnalen droog.
  6. Verhit de olijfolie met de knoflook en roerbak hierin de garnalen met de rode peper 3-4 minuten.
  7. Verwarm de bonen met de tacosaus.
  8. Halveer de aardappels in de lengte tot schuitjes, hol ze iets uit en vul ze met de bonen en garnalen.
  9. Bestrooi met de koriander en serveer met de zure room.

 

Reageer op dit onderwerp