Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Aardappelkoek met spekjes, kool en brie

Aardappelkoek met spekjes, kool en brie

Wat eten wij vandaag: Aardappelkoek met spekjes, kool en brie Wat eten wij vandaag: Aardappelkoek met spekjes, kool en brie Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 200 g gerookte ontbijtspekblokjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 400 g spitskolen of, in dunne reepjes
  • 400 g witte kool, in dunne reepjes
  • 750 g diepvriesrösti
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 vleestomaten, in dunne plakken
  • 250 g brie, in dunne plakken
  • 2 eetl. peterselie, gehakt
  • 75 g rucola, grof gesneden

Instructies

  1. Bak de spekjes krokant in een droge, hete koekenpan en zet apart.
  2. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de kool en rösti 6-8 minuten. Bestrooi met paprikapoeder, zout en peper en schep regelmatig om.
  3. Verwarm de ovengrill of verwarm de oven voor op 200ºC.
  4. Druk de rösti en kool iets platter en leg de plakken tomaat erop.
  5. Verdeel de brie en spekjes erover en zet de pan circa 10 cm onder de ovengrill zodat de kaas smelt.
  6. Bestrooi met de peterselie en verdeel de rucola erover.

Reageren via facebook