Jonger dan 14? Dan geen energiedrankjes meer bij de Aldi voor jou

Aldi & Lidl voeren leeftijdsgrens in voor energiedrankjes

MEDEMBLIK – Aldi en de Lidl voeren als eerste supermarktketens in Nederland een leeftijdgrens in voor de verkoop van energiedrankjes. Vanaf 1 oktober kunnen jongeren jonger dan 14 jaar geen energiedrankjes meer in de winkels kopen, de kassamedewerkers moeten bij twijfel om een legitimatie gaan vragen.

Kinderartsen roepen al jaren om een verkoopverbod van dit soort pepdrankjes aan jongeren omdat ze vol suiker, taurine en cafeïne zitten. Sommige jongeren drinken wel 6 of meer van dit soort energiedrankjes per dag met hartritmestoornissen, rusteloosheid en vermoeidheid tot gevolg.

Het liefst ziet het Voedingscentrum dat de leeftijdsgrens bij 13 jaar komt te liggen maar dit is een goede stap in de richting zegt een woordvoerder van de Voedingscentrum.

Na de Lidl die eerder dit jaar aangaf te gaan stoppen met de verkoop van sigaretten is het nu de beurt aan de Aldi en de Lidl om de strijd aan te gaan met verslavende middelen. Opvallend is wel dat het juist de prijsvechters zijn die de eerste stap zetten en niet de grote spelers.

Reageren via facebook