10.9 C
Medemblik
20 september 2020 08:47
Medemblik Actueel.

Van fictie naar waarheid, tientallen tot honderden windmolens in "Windpark Westfriesland"

PWF wil antwoorden college over “Windpark Westfriesland”

MEDEMBLIK – De mogelijke komst van “Windpark Westfriesland”, en de daarbij behorende vele tientallen, tot misschien wel enkele honderden windmolens heeft niet alleen bij de inwoners van Westfriesland kwaad bloed gezet maar ook de politiek is zeer ontstemd over de plannen van Noord-Hollandse Energie Regio 2.

De Noord-Hollandse Energie Regio heeft de opdracht van de provincie gekregen om te gaan kijken hoe West-Friesland binnen 10 jaar vijf keer zoveel windenergie kan opwekken dan dat nu het geval is. Uit een eerste berekening spreekt men dan over 130 tot 175 windturbines van de grote die nu langs de Westfrisiaweg ter hoogte van de Jumbo in Zwaagdijk-Oost staan. Deze windturbines hebben een tiphoogte van 135 meter.

Lees ook: Westfriesland straks 1 groot windmolenpark, in elke tuin een windmolen

PWF wil antwoorden van college Medemblik

Progressief West-Friesland, al een felle tegenstander van de komst van de windmolens bij Zwaagdijk die via een list van de provincie toch geplaatst mochten worden, heeft het college van Medemblik een aantal vragen gesteld waar zij op korte termijn antwoord op wil krijgen. Fractievoorzitter Siem Zeilemaker zal ook deze keer stelling nemen tegen de plannen van de provincie en als het moet tot de hoogste bestuursrechter gaan procederen.

Lees ook: Siem Zeilemaker (PWF) “We staan weer buitenspel, de provincie heeft schijt aan haar inwoners”

PWF wil weten:

  1. Was u op de hoogte van het bestaan van de denktank Noord-Hollandse Energie Regio 2? Zo ja, heeft u bij de bepaling van de Regionale Energie Strategie op enigerlei wijze contact (gehad) met deze denktank?
  2. Wat vindt u van de schets van het theoretisch zoekgebied?
  3. Wanneer heeft u deze schets voor het eerst onder ogen gezien?
  4. wat betekent een en ander voor de vorming van de Regionale Energie Strategie?
  5. Wat is uw mening over het loslaten van de 600 meter grens voor windturbines?
  6. Blijft, als het aan u ligt, de gemeente Medemblik aan deze grens vasthouden?
  7. Blijft, als het aan u ligt, de gemeente Medemblik bij haar vastgestelde beleid dat er geen nieuwe windmolen lokaties op land kunnen komen op haar grondgebied?
  8. Bent u bereid op korte termijn het bovenstaande onder 6 en 7 richting de provincie duidelijk te maken?

Het college heeft 2 weken de tijd om te reageren.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?