16.7 C
Medemblik
23 september 2020 21:14
Medemblik Actueel.

Het plan van Koekenbier is tot op de dag van vandaag niet uitgevoerd (Foto: Sijnesael & van Wijck)

De “Verdwenen” ruimtelijke projecten van de gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – Uren aan discussies gaan er vooraf en soms worden voorstellen ook maar met een minimale aantal voor stemmen aangenomen. Geert Mos (D66) vertelt aan Medemblik Actueel dat hij nu wel eens wil weten van de gemeente Medemblik wat er met al deze “Verdwenen” ruimtelijke projecten is gebeurd…

Zo is daar het gebied waar voorheen Stadtman stond in Medemblik, grootse plannen, Action zou er een opleidingscentrum voor haar personeel willen gaan vestigen, er zouden appartementen komen, maar ondertussen ligt het grond, eigenaar DEEN is wel bezig met de verkoop van een stukje van deze grond aan een bedrijf uit Medemblik te verkopen, nog steeds braak.

Geert Mos (D66)

Maar ook een verhit discussiepunt was de uitbreiding van het paviljoen in het Emmapark in Medemblik, zeer verhitte discussies in de gemeenteraad, Medemblik die water bij de wijn deed zodat de eigenaar zijn plannen om te gaan uitbreiden kon gaan uitvoeren. De gemeenteraad ging akkoord en niet veel later stond het hele project te koop. Diverse raadsleden voelden zich toen dit naar buiten kwam behoorlijk voorgelogen door de eigenaar van het paviljoen.

Dan de uitbreiding van Simon Loos langs de A7, na een lang debat kreeg Simon Loos dan eindelijk groen licht om te gaan uitbreiden, maar de provincie besloot niet veel later anders en ging niet met de plannen akkoord. Simon Loos BV. had plannen om twee keer zo groot te worden maar de provincie vond dat niet nodig omdat elders op het industrieterrein nog genoeg ruimte was om daar ook te kunnen gaan bouwen.

En dan het recreatiepark Klein Giethoorn dat al jaren een doorn in het oog is van velen door de permanente bewoning van diverse eigenaren van vakantiewoningen op het park. Medemblik besloot in 2013 al dat permanente bewoning niet is toegestaan op het park, kwam er in 2015 ineens een nieuw ontwerpbestemmingsplan op tafel, begonnen de eigenaren van het park met grote plannen te gooien, besloot de Raad van State anders en zijn de zorgen over het park nog steeds niet weggenomen.

Maar zegt Geert Mos: ,,Iets recenter is het afgeven van een zg. verklaring van geen bedenkingen voor het realiseren van een Bezoekerscentrum met horeca aan de Tolweg in Zwaagdijk-Oost. Het is ons niet bekend of hier sinds het afgeven van deze verklaring van enige activiteit richting realisatie sprake is. Op de locatie is daarvan in ieder geval geen sprake.

Geert Mos wil nu van het college weten of zij bekend zijn met de actuele ontwikkelingen van deze projecten en of het college het eens is met Geert Mos dat wanneer dit soort projecten als een nachtkaars uitgaan dit veel weggegooide tijd betekent voor iedereen die bij de besluitvorming betrokken was.

Geert Mos wil daarom ook weten of er juridische gevolgen zijn, en zo ja welke, voor de aanvrager indien voor langere tijd geen gebruik wordt gemaakt van de bestemmingswijziging, respectievelijk de vergunning, en of er mogelijkheden zijn bij de start van de behandeling van een aanvraag een rem of beperkingen in te bouwen als projecten niet worden gerealiseerd, mogelijk kan er dan een schadevergoeding aan worden gehangen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?