Medemblik Actueel.

Het Molenbad in Wognum (Foto: Gemeente Medemblik)
Het Molenbad in Wognum (Foto: Gemeente Medemblik)
Algemeen

Vrijwilligers Molenbad halen opgelucht adem, ‘niets gesloopt’

WOGNUM – De inzet van toezichthouders, politie en camerabewaking tijdens de kermis van Nibbixwoud heeft geholpen. Er zijn dit jaar geen vernielingen aangericht bij zwembad het Molenbad waar men voorheen ieder jaar na de kermis ’s nachts het water indook.

“Aan de traditie om na de kermis van Nibbixwoud in Het Molenbad te zwemmen is een einde gekomen. Na de vernielingen van vorig jaar was de maat vol”, schrijft gemeente Medemblik op Facebook. Het zwembad draait volledig op vrijwilligers die ieder jaar opnieuw worden geconfronteerd met herstelwerkzaamheden na de kermis. Afgelopen jaar was er voor duizenden euro’s schade.

Lees meer: Nachtzwemmen Molenbad verboden

“Het is verlopen zoals we het gehoopt hadden”, vertelt Peter Snijders, bestuurslid van het Molenbad. “We hebben geen nachtelijk bezoek gehad. Dat scheelt een hoop rompslomp.” Zowel het zwembadbestuur als de gemeente is opgelucht: “We zijn blij dat het nu voor iedereen een gezellige kermis is geweest!”

Reageren via facebook