23.3 C
Medemblik
21 mei 2020 16:58
Medemblik Actueel.

foto door: www.pascalvanas.nl

Voorbereidingen Dickensdag in volle gang

Dickens- naaiatelier onthult nieuw kostuum

MEDEMBLIK – Op vrijdag 13 december a.s. is het alweer zover: De Dickensdag. De voorbereidingen zijn in volle gang. Zo komt de Dickenscommissie van de STEM twee wekelijks bijeen om alles rondom de indeling, figuranten en kerstkoren te bespreken.

Dickens-naaiatelier

Om de week op woensdag verandert het verenigingsgebouw Sint Pieter in een heus Dickens-naaiatelier. Margret Hart, Malinda Bruyns, Elly Vermeulen en naai-docent Ina Koning toveren dan oude gordijnen en afgedankte kledingstukken om tot de prachtigste Dickenskostuums. Het hele jaar door wordt er gestruind naar mooie, bruikbare stof. En dat natuurlijk het liefst voor een prikje, omdat het budget beperkt is. “Vanaf de Draverij begint het volop te kriebelen.”, vertelt Margret Hart enthousiast. “Dan wil ik mooie dingen gaan maken voor de Dickensdag.” Gezamenlijk zorgen ze ervoor dat er voor alle figuranten passende Dickenskleding is. Zo ook voor de Dickenskinderen. Margret: ”Dit jaar heeft Elly Vermeulen hier hard aan gewerkt. Het was een behoorlijke klus om dit voor het hele Dickenskinderklasje te maken.

Tekst loopt door onder de foto

foto door: www.pascalvanas.nl

Nieuwe personages

Ieder jaar wordt er kleding voor een aantal nieuwe personages te gemaakt. Op de vraag wat we aankomende Dickensdag kunnen verwachten, antwoordt Malinda glimlachend: “Natuurlijk verklappen we nu nog niet alles, maar we kunnen wel een klein tipje van de sluier oplichten.”. Op de kledingbeurs van de Bonifaciuskerk vond Margret een prachtige mantel die figurant Piet Dogge prachtig zou passen. “Door er gouden accessoires op te bevestigen, werd het een statig uniform!”, onthult Margret enthousiast. Het kostuum wordt vervolgens gecompleteerd met een hoofddeksel uit de oude doos van de Medemblikker Toneel Vereniging. Het resultaat: een indrukwekkend Dickens-veldwachters kostuum.

Tekst loopt door onder de foto

foto door: www.pascalvanas.nl

Aan het gezamenlijk werken aan de Dickenskostuums beleeft Margret Hart veel plezier. Margret: “Het is zó leuk om de door mij gemaakte kostuums terug te zien tijdens de Dickensdag!”. “Natuurlijk is het altijd best wel een drukke periode voor ons”, vult Malinda aan. “Maar de voldoening die het geeft, maakt dit meer dan goed!”. Ook naaidocent Ina Koning is besmet met de Dickenskoorts. Ina: “Je kunt je heerlijk uitleven en de prachtigste kleding maken voor iedereen. Ieder jaar figureer ik samen met mijn dochter en haar vriendin. We dragen dan de prachtigste Dickensjurken die ik zelf heb gemaakt. Dat is écht genieten!”.

Tekst loopt door onder de foto

foto door: www.pascalvanas.nl

De Dickensdag vindt plaats op vrijdag 13 december en maakt dit jaar onderdeel uit van het Dickensweekend dat bestaat uit maar liefst vier kerstevenementen in Dickenssfeer. De Dickensdag, de Dickens Kunst- en kerstfair (Bonifaciuskerk), het Dickens Stoomfestijn (Ned. Stoommachinemuseum) en ‘Schaatsen op het Plein’ maken dat je je in Medemblik 2 dagen lang kunt onderdompelen in de zo unieke Dickenssfeer. Kijk voor meer informatie en het programma op Dickensweekend.nl.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook