Menu – Risotto met asperges, zalm en garnalen
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 300 g witte en/of groene asperges
- 2 el olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 300 g risottorijst
- 1 liter visbouillon van tablet
- 1 courgette (in kleine blokjes)
- 1 el verse peterselie (fijngehakt)
- 200 g zalmfilets (in dobbelstenen)
- 200 g reuzengarnalen (gekookt)
- 20 g boter
Instructions
- Schil de witte asperges en snijd een stukje van het houtige uiteinde. Dunne groene asperges hoeven niet geschild te worden. Kook de witte asperges beetgaar in circa 15-20 minuten; de groene asperges hebben een kortere kooktijd. Reken op ongeveer 8 minuten. Laat ze uitlekken en snijd in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een (hapjes)pan met opstaande rand.
- Fruit de uisnippers even aan.
- Doe de rijstkorrels in de pan en bak ze al roerend gedurende enkele minuten.
- Voeg nu bij kleine beetjes tegelijk de bouillon toe.
- Giet telkens als de rijstkorrels het vocht hebben opgenomen weer wat bouillon in de pan.
- De risottorijst is in ongeveer 18-20 minuten beetgaar.
- Bij het doorbijten van een rijstkorrel zit er een minuscule harde kern in. Risottorijst hoort niet tot pap gekookt te worden.
- Meng na 15 minuten de courgetteblokjes en peterselie door de risotto.
- Voeg op het laatste moment de zalm- en aspergestukjes toe.
- Schep de stukjes voorzichtig door de risotto zodat ze heel blijven.
- Roer, zodra de zalmstukjes nét gaar zijn, de garnalen en de boter door de smeuïge risotto.
- Eet een frisse, knapperige groene salade bij dit gerecht.
Notes
[b]Tip: Vervang de zalm door tonijnfilet en de garnalen door gekookte mosselen.[/b]
Reageer